Botanisk trädgård

Augustenborg botaniska trädgård

Augustenborg botaniska trädgård

Utforska den botaniska trädgården

Augustenborgs Botaniska Takträdgård är en plats för inspiration, forskning och utbildning.

De första takytorna anlades 1999 med stöd från EU LIFE fund, Miljödepartementet och Malmö stad, och öppnades för besökare 2001. Takträdgårdens besöks-, utbildnings- och projektverksamhet drivs av Gröna tak-institutet i samarbete med Malmö Stad, E.ON, VA SYD och MKB, samt med fler av medlemsorganisationerna i Scandinavian Green Roof Association.

Idag är Augustenborgs Botaniska Takträdgård i framkant med att visa upp innovationer på gröna tak-marknaden och andra inspirerande möjligheter med gröna tak. Takträdgården har fler än 20 demo-ytor, med olika uppbyggnad, en rad produktlösningar och inspirationsträdgårdar för bland annat stadsodling och urban biodiversitet. Taken täcker mer än 9500 kvadratmeter och finns ovanpå lokaler där Serviceförvaltningen Malmö Stad har sin verksamhet.

Augustenborgs Botaniska Takträdgård tar emot bokade besök året runt och har öppet för allmänheten under sommaren.

VÅR FÖRENING

Institutet ägs till 100% av föreningen SGIA. I vår styrelse är flera av föreningens medlemsorganisationer representerade, från utbildningssektorn, kommuner och privata företag inklusive merparten av Skandinaviens ledande företag inom gröna tak.

NYHETSBREV

Är du intresserad av vad som händer inom gröna tak och grön infrastruktur? Institutet skickar ett nyhetsbrev 4 gånger om året, där vi håller dig uppdaterad om utvecklingen i Skandinavien. Välkommen att skriva upp dig på vår lista!

Telefon
+46 (0) 40 – 94 85 20

Adress:
Ystadvägen 56, Malmö