Utbildning

Vi bedriver kursverksamhet & gästföreläser

Vi utgår från era önskemål, behov och kunskapsnivå när vi designar allt ifrån kortare föreläsningar till seminarier eller hela kurser. De innehåller både tekniska aspekter och praktiska exempel och kan givetvis kombineras med workshops eller studiebesök. Hör av er så berättar vi mer!

Kurser

marketing

Gröna & Blå lösningar i den cirkulära staden

Kursen Grön Blå Svart Grå fokuserar på den allt viktigare blågröna infrastrukturen i våra täta städer. Vad finns det för systemlösningar? Hur kan de på bästa sätt gynna ekosystemtjänster, klimatanpassning och samtidigt bli mer hållbara sett till vattenförbrukning, filtrering och samhällets fosforanvändning?

image00040

Nästa tillfälle: 28/6-2/7 2021, Malmö

Gröna Tak Sommarkurs

Vi organiserar varje sommar vår gröna tak-sommarkurs. I kursen inkluderas även teori och platsbesök för gröna väggar! Sommarkursen hålls på Augustenborgs Botaniska Takträdgård och är öppen för både studenter och yrkesverksamma.

roof

Green Roof Policy & Planning Study Tour

SGRI anordnar internationella studieresor med besök på gröna tak och annan blågröna infrastruktur. Våra studieresor har gått till Basel, Zurich, London, Köpenhamn och Malmö. Årets resa är framflyttad till nästa år pga covid-19, vi återkommer med mer info.

Vi har något riktigt roligt på gång!

Under våren kommer vi lansera vår nya plattform ecourse.se. Hemsidan är en plattform för e-kurser med inriktning på blågrön infrastuktur. Alla våra kurser innehåller högkvalitativa video-föreläsningar med tillhörande kompetenstester. Vi riktar oss dels mot landskapsarkitekter, studenter, byggingenjörer och skötselpersonal som vill fortbilda sig.

ecourse.se

Innan vi lanserar plattformen fullt ut har du möjlighet att tjuvkika på en del av innehållet helt gratis och utan förbindelser. Se till att gå in på ecourse.se redan i dag och klicka runt. Verkar det intressant? Skriv då upp dig på vår utskickslista för att få information när plattformen är helt färdig. Blir du sugen på att köpa in kurspaket till en hel organisation? Kontakta oss på greenroof.se för ett kostnadsförslag.

Nyhetsbrev

Är du intresserad av vad som händer inom gröna tak och blågrön infrastruktur? Välkommen att skriva upp dig på vår lista!