Kurser & Studieresa

Kurser & studieresa

image

Gröna & Blå lösningar i den cirkulära staden

Välkommen till kursen Grön Blå Svart Grå som fokuserar på den allt viktigare blågröna infrastrukturen i våra täta städer. Vad finns det för systemlösningar? Hur kan de på bästa sätt gynna ekosystemtjänster, klimatanpassning och samtidigt bli mer hållbara sett till vattenförbrukning, filtrering och samhällets fosforanvändning?

Om du har några frågor, hör av dig till kurs@greenroof.se

summer_course

Gröna Tak Sommarkurs

Vi på Scandinavian Green Roof Institute organiserar varje sommar vår gröna tak-sommarkurs. I kursen inkluderas även teori och platsbesök för gröna väggar! Sommarkursen hålls på Augustenborgs Botaniska Takträdgård och är öppen för både studenter och yrkesverksamma.

I sommarkursen ingår

  • Föreläsningar om planering, installation och underhåll av extensiva och intensiva gröna tak och gröna väggar.
  • Seminarier om en rad olika gröna taklösningar, substrat och växtval, samt design av gröna tak för biologisk mångfald, odling på tak och gröna tak i kombination med solpaneler.
  • Fullskalig installation av ett grönt tak på ett tak i centrala Malmö.
  • En studieresa till sedumodlingsfält vid Tygelsjö utanför Malmö, samt många intressanta gröna tak och takträdgårdar i vår region.
  • Guidad tur i Ekostaden Augustenborg med dess unika öppna dagvattensystem.

Om du har några frågor, hör av dig till kurs@greenroof.se

wollishofen

Green Roof Policy & Planning Study Tour

Scandinavian Green Roof Institute anordnar internationella studieresor med besök på gröna tak och annan blågröna infrastruktur. Våra studieresor har gått till Basel, Zurich, London, Köpenhamn och Malmö. Varje vår planerar vi våra studieresor. Håll dig uppdaterad om resmål och tidpunkt!

Om du har några frågor, hör av dig till kurs@greenroof.se

VÅR FÖRENING

Scandinavian Green Infrastructure Association (SGIA) är en ideell organisation med medlemmar från akademi, kommunala avdelningar, gröna takentreprenörer, arkitekter, utvecklare och andra organisationer med intresse för gröna tak och grön urban infrastruktur.

NYHETSBREV

Är du intresserad av vad som händer inom gröna tak och grön infrastruktur? SGRI skickar ett nyhetsbrev 4 gånger om året, där vi håller dig uppdaterad om utvecklingen i Skandinavien. Välkommen att skriva upp dig på vår lista!

Kontakt:
+46 (0) 40 – 94 85 20
info@greenroof.se

Adress:
Ystadvägen 56, Malmö