Nyhetsbrev

December 2020

Julklappstips guidningar

Under 2021 kommer utbudet av våra guidningar att öka ännu mer - både i bredd, variation och antal. Det finns en mängd olika varianter för grupper att välja bland på vår hemsida. Även privatpersoner kan få tillgång till några av våra mest populära guidningar. Redan nu går det att boka biljetter för våren och sommaren - varför inte ge bort en trädskådning eller tur på takträdgården i julklapp?

Case Sofielund

Vi är inkopplade i projektet Case Sofielund. Inom projektet skall vi samarbeta med både BID Sofielund och föreningen Växtvärket om kunskapshöjande insatser. Både fastighetsägare och allmänhet i Sofielund skall få lära sig mer om blågrön infrastruktur. Ett första steg blir att anlägga ett intensivt grönt tak med franskt tema ovanpå en container i överraskningsparken Naturmolnet.

gabriel-benois-qnWPjzewewA-unsplash-1024x769

Webinarer

Under våren 2021 kommer vi att lansera ett flertal webinarer Teman kommer att vara Stadsträd, Skötsel av gröna tak samt Blågrön infrastruktur. För er som är nyfikna bjuder vi på en tjuvtitt den 10:e februari kl. 12.30-13.00. Vi återkommer i nästa nyhetsbrev med länk till mötet men spara datumet i din kalender redan nu.

E-kurs skötsel

För er som behöver utbilda er inom skötsel av gröna tak finns det en digital kurs på vår kursplattform. Förutom kunskap om alla de fundamentala delar som utgör ett grönt tak och hur man sköter det för att det ska fylla önskade funktioner avslutas kursen med ett certifikat.

Skärmavbild 2020-11-30 kl. 16.52.26
Skärmavbild 2020-12-16 kl. 12.12.16

Biokolshandboken

Vinnovaprojektet Rest till Bäst är i slutfasen av steg 2. Nyligen lanserades biokolshandboken som riktar sig till användare som vill lära sig mer om det svarta guldet. SGRI är delaktiga i projektet och kommer att vara med i ansökan om steg 3.

2021 - ett jubileumsår

Till våren är det 20 år sedan SGRI slog upp portarna. SGRI startades som ett resultat av att Augustenborg blev Ekostaden Augustenborg och den Botaniska takträdgården anlades. På samma gång startades föreningen SGIA och givetvis skall detta firas!

Under april månad planerar vi för en rad evenemang där hållbar stadsutveckling står i fokus. Den 12 – 16 april 2021 kommer ICLEI World Congress gå av stapeln (mer info).

Efter det tar vi över taktpinnen och bjuder in till ett webinar där vi kommer att få höra om ett antal innovativa/spännande blågröna projekt från runt om i Europa.

aug-taktradgard-flygbild-liten
Skärmavbild 2020-12-17 kl. 10.24.35

God jul!

Efter ett för oss, som för er alla, märkligt och oförutsägbart år blickar vi framåt med erfarenheter och nya verktyg i ryggsäcken. Vi tar nu en paus över julhelgerna. Med spännande samarbeten, projekt och idéer som puttrar på in i nästa år önskar vi er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. 2021 vi är redo!

/ Helen, Gustav, Tanja & Felix

Välkommen att kontakta oss!

Skriv till info@greenroof.se så återkommer vi så fort vi kan.