Trädskådning Malmö

90 min

Trädskådning är för grupper som vill lära sig uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö

Folkets park
Malmö Live

Covid-19: Alla våra guidningar genomförs så säkert som möjligt enligt FHM:s rekommendationer.

Foto: Jorchr / CC BY-SA

Trädskådningar

Entrance_folketspark_malmo

Folkets Park

I denna trädvandring skådar vi träd tillsammans i Folkets park med omnejd.

Kungsparken,_Malmö,_augusti_2013

Malmö Live & Kungsparken

I denna trädvandring skådar vi träd tillsammans runt Malmö Live och i Kungsparken.

Trädskådning i den urbana skogen

Trädskådning är för dig som vill lära dig se skillnad på träden i staden och uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö. Efter avslutad vandring har du som deltagare lärt dig grunderna i vad som krävs för att artbestämma våra stadsträd.

I Malmö stad finns över 700 trädarter representerade. Det kan jämföras med att det i hela Sverige finns ungefär 250 häckande fågelarter. Trädskådning som fritidssysselsättning har ambitionen att växa och nå samma status som fågelskådning.

Följ med på en resa in i artbestämningens ädla konst och lär dig se skillnad på träden i vår gröna stad. Guiden och trädgårdsingenjören Gustav Nässlander från Augustenborgs botaniska takträdgård driver Trädpodden och har tidigare erfarenhet av trädinventering.

Under trädskådningen lär vi oss artbestämma drygt 20 arter av träd. Och deltagarna får lära sig vilka verktyg som behövs för en effektiv artbestämning. Träden som skådas har också sin egen kulturhistoria och Gustav berättar om dessa samt vilka nyttor träden bidrar med. Nu öppnar vi Pandoras ask tillsammans, ni kommer aldrig se på träd på samma sätt igen.

Vi erbjuder studentrabatt på samtliga guidade turer.

Är du privatperson?

På vår hemsida kan färdiga grupper boka guidningar. Övriga bokningar görs på Kulturcentralen.

Bra saker att ha med (inget krav):

Smartphone

Anteckningsblock och penna

OBS!

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och guidningarna kan på kort varsel få ändrade förutsättningar eller ställas in. För tillfället gäller max 20 personer per visning exkl guide. Vid avbokning p g a Coronasituationen återbetalas erlagt belopp. Så avboka alltid vid symtom på luftvägsinfektion, hosta, snuva eller feber. Vi tar emot bokningar på helger endast i undantagsfall